2018-2019 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni

Yalova Üniversitemiz, 2018-2019 Akademik Yılı Mezunlarını düzenlenen görkemli Mezuniyet Tören ile geleceğe uğurladı. 3 binin üzerindeki 10. Dönem Mezunlarımız, Aileleri ile birlikte katılım gösterdikleri 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni duygu dolu anlara sahne oldu.

Ülkemizin aydınlık geleceğinin teminatı olan Yalova Üniversitemiz 2018-2019 Akademik Yılı Mezunları, Yalova Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen törenle keplerini havaya uçurdu. Mezunlarımızın sevinci ve hüznü bir arada yaşadığı 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’ne, Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Yalova Barosu Başkanı Av. Fedai Doğruyol,  Yalova İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ali Gemalmaz, Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, İlçe Kaymakamları ve İlçe Belediye Başkanları başta olmak üzere çok sayıda il protokolü, Üniversitemizin Akademik-İdari Personeli, Öğrencilerimiz ve Aileleri katılım gösterdi.

2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, mezunlarımızın tören geçişi ile başladı. Sırasıyla Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Termal Meslek Yüksekokulu, Armutlu Meslek Yüksekokulu, Çınarcık Meslek Yüksekokulu ve Armutlu Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan 3 binin üzerindeki 10. Dönem Mezunlarımız, hem protokolü hem de ailelerini selamlayarak yürüyüşlerini tamamladı. 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

“Sizler Artık Bizim Öğrencilerimiz Değil, Meslektaşlarımızsınız”

2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’nin açılış konuşması, Yalova Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci tarafından gerçekleştirdi. Toplumların kalkınmasında iyi yetişmiş, entelektüel sermayeleri gelişmiş, insan gücünün birinci faktör olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Suat Cebeci, “2010 yılında Eğitim ve Öğretim faaliyetlerine başlayan Üniversitemiz, bugüne kadar toplam 16 binin üzerinde Mezun vermiştir. 2018-2019 yılı Mezunlarımız ile Mezun sayımız 19 bini aşmıştır. Yalova Üniversitemiz, gelecek yıllarda da artan bir ivme ve daha güçlü düzeyde topluma değer katacak Mezunlar yetiştirmeye devam edecektir. Günümüzün teknolojik imkânlarına rağmen, ülke ve toplumların kalkınmasında iyi yetişmiş insan gücü birinci faktör olmaya devam etmektedir. Bu nedenle, bizim gibi genç nüfusa sahip ülkeler eğitime önem vermek ve eğitime dair bütçelerine daha fazla kaynak ayırmak durumundadır. Biz, bugün burada yetişmiş ve nitelikli 3 bin gencimizi yeni yaşamlarına uğurlamanın ve topluma kazandırmanın heyecanını ve kıvancını yaşıyoruz” ifadelerini paylaştı.

10. Dönem Mezunlarımıza, “Sizler bundan sonra bizim Öğrencilerimiz değil, meslektaşlarımızsınız” ifadeleri ile seslenen Prof. Dr. Suat Cebeci, “Yaşamınızın en önemli aşamasında eğitim aldığınız Üniversiteniz’i unutmayınız. Bizler dayanışma ve yardımlaşma adına her zaman sizlerin yanınızda olacağız. Sizler, aldığınız eğitim ve kazandığınız melekeler ile bizlerin kıymetli evlatlarısınız. Sizler, geleceğimizin teminatı ve güzel günlere dair umudumuzsunuz. Dünyadaki hiçbir gelişmiş ülkenin insanları sizden daha akıllı değildir.

Gelişmiş ülkelerin hiçbiri bizden avantajlı imkânlara sahip değildir. Yeter ki azim ile gayret ile şevk ile çalışmanın önemini unutmayın. Yolunuz açık olsun. Allah yardımcınız olsun. Allah’a emanet olun” ifadeleri ile sözlerini noktaladı.

Yalova Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’nin konuşmasının ardından Ödül Takdim Töreni’ne geçilerek Üniversitemiz’de öğrenim gördükleri süre içerisinde eğitimlerini başarı ile tamamlayan ve dereceye giren Mezunlarımıza diplomalarının ve hediyelerinin takdimi gerçekleştirildi.

2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’nde ilk olarak Meslek Yüksekokullarımız düzeyinde dereceye giren Mezunlarımız anons edildi. Meslek Yüksekokullarımız düzeyinde Yalova Üniversitemiz’in üçüncüsü Çınarcık Meslek Yüksekokulu Adalet Programı Öğrencimiz Rahime Kılıç olurken, ikincisi Çınarcık Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Programı Öğrencimiz Emel Yıldız oldu. Meslek Yüksekokullarımız’ın birincilik ödülünü ise Çınarcık Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı Öğrencimiz Gizem Zorlu kazandı.

Fakültelerimiz düzeyinde ise Yalova Üniversitemiz’in üçüncüsü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğrencimiz Mahsun Tarı olurken, ikincisi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Öğrencimiz Gizem Selçuk oldu. Fakültelerimiz’in birincilik mertebesine ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğrencimiz Tuğçe Kök erişti. Dereceye giren Mezunlarımıza diplomaları ve hediyeleri; Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Üniversitemiz Rektörü Suat Cebeci ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman başta olmak üzere kıymetli protokol üyelerimiz eli ile takdim edildi.

Yalova Üniversitemiz’in 2018-2019 Akademik Yılı Birincilik ödülünü kazanan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğrencimiz Tuğçe Kök, Mezunlarımız adına bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında, Üniversite’nin sadece teorik bilgi ya da uygulama anlamına gelmediğini, aynı zamanda kendimizi keşfe çıktığımız bir yolculuk olduğunu belirten Tuğçe Kök, “Bizlerin yetişmesinde büyük rol oynayan hocalarımıza teşekkür ediyor ve ellerinden saygıyla öpüyorum. Onlara olan sevgim yaşım büyüdükçe devam edecek. Üniversite yılları tatlı bir anı olarak geride kalırken, üniversite eğitimlerini devam ettiren arkadaşlarıma da başarılar dilerim. Başta beni destekleyen ailem ve bölüm hocalarıma katkıları için sonsuz teşekkürlerimi sunarım” ifadeleri ile konuşmasını tamamladı.

Törenin son bölümüne doğru ilerlerken Yalova Atatürk Stadyumu, Yalova Üniversitemiz’in Genç Mezunları’nın “Millete Sözü” ile yankılandı. Hep birlikte “Millete Sözü”nü haykıran Evlatlarımız, 10’dan geriye doğru sayarak, mezuniyetlerinin simgesi olan keplerini havaya uçurarak doyasıya eğlendi.

Yalova Üniversitemiz’in 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’nin son bölümünde ise Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı Müzik Kulübü Öğrencilerimiz, gerçekleştirdikleri keyifli konser ile Mezunlarımıza ve Ailelerine müzik ziyafeti yaşattı.